Dieta nėštumo metu

Kaip turi maitintis nėščia moteris, kad ir pati išliktų sveika bei graži, ir pagimdytų sveiką kūdikį? Kokia dieta pati tinkamiausa?

Nėštumo metu mūsų kūnas linkęs kaupti riebalų atsargas, nes jos reikalingos naujai augančiai gyvybei aprūpinti. Tai yra suprantama, pažvelgus į žmonijos raidos istoriją – buvo dažni badmečių, sunkmečių, nepriteklių laikai, kuomet išlikti bei išnešioti kūdikį galėjo tik moterys, turinčios atitinkamas ir pakankamas poodines atsargas.

pregnant-woman-nescios-moters-siluetas

Maisto kaloringumo įvertinimas – tai jūsų raktas į sveiką motinystę. Tie devyni nėštumo mėnesiai gali nepataisomai sugadinti jūsų išvaizdą ir sveikatą, jau nekalbant apie kūdikio sveikatą. Tai ypač svarbu, jeigu per pirmuosius nėštumo mėnesius jūsų svoris jau padidėjo keliais kilogramais.

Dieta? Yra taisyklės kurių rekomenduojama laikytis

Nėščiosios mitybos taisyklės:

*Nėščiosios maistas turi būti įvairus. Kasdien keiskite valgiaraštį.

*Dienos davinį reikėtų suskirstyti į 5-6 nedideles porcijas, valgyti kas 2,5-3 valandas. Jokiu būdu nevalgyti iš “reikalo”. Palaukite, kol tikrai norėsite.

*Valgykite neskubėdama, gerai kramtykite kiekvieną kąsnį.

*Maistą, jeigu reikia, užgerkite tik vandeniu.

*Jei neturite apetito, jį paskatinsite prieš valgį išgerdama nedaug gazuoto vandens arba vandeniu atskiestų citrusinių sulčių.

*Venkite kepto ir riebaluose apskrudusio maisto. Geriau virtas.

*Nevalgykite pašildyto maisto, jame daug riebalų ir mažai vitaminų.

*Nesimaitinkite greito maisto restoranuose, nes lengvai viršysite rekomenduojamą kalorijų kiekį.

*Valgykite šviežiai paruoštą, geros kokybės maistą.

*Gerkite vandenį, arbatą, šviežiai spaustas sultis.

*Tortus, pyragaičius, spurgas, saldainius, baltą duoną, picas ir ledus palikite ypatingoms progoms, bet ne kasdieniam valgiaraščiui.
Štai tokia ta nėščiųjų dieta, tiesiog sveiku protu suvokiami patarimai, kurie gali būti skirti ir nesilaukiančioms.

Kitos dietos