Madonnos dieta
Madonai figūrą padeda palaikyti tam tikra mitybos formulė kurią jai sukūrė žymus dietologas.
Pagrindinės Madonnos dietos taisyklės:
– per pusryčius, pietus ir vakarienę išlaikyti riebalų, baltymų ir angliavandenių santykį 30:30:40 proporcijose; angliavandeniai turi būti sudėtingi (žalumynai, vaisiai), o ne turintys krakmolą (makaronai, duona, bulvės, kruopos); riebalai būtini – jie sumažina alkio jausmą ir suteikia žvalumo;
– tam, kad lengvai išlaikytume reikiam santykį, atsiminkite: baltymų porcijos dydis turi būti tavo kumščio dydžio, angliavandenių – du kartus didesnis. Aliejaus kepimui ir užpilams – truputį;
– pamiršti kofeiną.
Madonos dienos meniu pavyzdys:
Pusryčiai
1 puodelis Kashi (wholegrain) grūdų, su puodeliu paprasto – ar vanilės – (nonfat) ryžių pienu
Priešpiečiai
90g keptos vištienos krūtinėlės – arba šviežios kalakuto krūtinėlės – su vienu kapotų agurkų ir pomidorų dubenėliu
Užkanda
1 puodelis sumaišytų uogų (geriausia aviečių, gervuogių ir mėlynių)
Vakarienė
1 puodelis organinių makaronų su puodeliu virtų špinatų
Kitas pvz.
Pusryčiai
1 puodelis Kashi grūdų, su puodelio paprasto arba vanilės – (nonfat) ryžių pieno
Priešpiečiai
2 kietai virti kiaušiniai, puodelis morkų ir vyšninių pomidorų
Vakarienė
90 – 120g kepto jūrų ešerio su puodeliu virtų špinatų.