Madonnos dieta

Madonai figūrą padeda palaikyti tam tikra mitybos formulė kurią jai sukūrė žymus dietologas.

Pagrindinės Madonnos dietos taisyklės:

– per pusryčius, pietus ir vakarienę išlaikyti riebalų, baltymų ir angliavandenių santykį 30:30:40 proporcijose; angliavandeniai turi būti sudėtingi (žalumynai, vaisiai), o ne turintys krakmolą (makaronai, duona, bulvės, kruopos); riebalai būtini – jie sumažina alkio jausmą ir suteikia žvalumo;

– tam, kad lengvai išlaikytume reikiam santykį, atsiminkite: baltymų porcijos dydis turi būti tavo kumščio dydžio, angliavandenių – du kartus didesnis. Aliejaus kepimui ir užpilams – truputį;

– pamiršti kofeiną.

avietes-gervuoges-melynes

Madonos dienos meniu pavyzdys:

Pusryčiai

1 puodelis Kashi (wholegrain) grūdų, su puodeliu paprasto – ar vanilės – (nonfat) ryžių pienu

Priešpiečiai

90g keptos vištienos krūtinėlės – arba šviežios kalakuto krūtinėlės – su vienu kapotų agurkų ir pomidorų dubenėliu

Užkanda

1 puodelis sumaišytų uogų (geriausia aviečių, gervuogių ir mėlynių)

Vakarienė

1 puodelis organinių makaronų su puodeliu virtų špinatų

Kitas pvz.

Pusryčiai

1 puodelis Kashi grūdų, su puodelio paprasto arba vanilės – (nonfat) ryžių pieno

Priešpiečiai

2 kietai virti kiaušiniai, puodelis morkų ir vyšninių pomidorų

Vakarienė

90 – 120g kepto jūrų ešerio su puodeliu virtų špinatų.