3 paprastos salotos su agurkais: gaivūs receptai vasarai

Vasaros sezono karalius – agurkas. Traškus, gaivus, lengvai derinamas su kitomis daržovėmis ar net vaisiais, jis puikiai tinka tiek lengvoms vakarienėms, tiek prie pagrindinių patiekalų. Jei šaldytuve visada sukasi bent vienas agurkas, šie 3 paprasti salotų receptai bus puiki įkvėpimo dozė, kai norisi greitai, skaniai ir be didelių pastangų.


1. Gaivios agurkų ir jogurto salotos

Šios salotos ypač mėgstamos karštą vasaros dieną – jos lengvai virškinamos ir puikiai gaivina.

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio agurkai
  • 150 g natūralaus graikiško jogurto
  • 1 skiltelė česnako (nebūtina)
  • Krapai arba mėtos (pagal skonį)
  • Druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Agurkus supjaustykite plonomis riekelėmis (galite ir sutarkuoti).
  2. Jogurtą sumaišykite su smulkintu česnaku, druska, pipirais ir krapais arba mėtomis.
  3. Užpilkite jogurto padažu agurkus, išmaišykite ir patiekite iškart arba palaikykite šaldytuve 10–15 min., kad susistovėtų skonis.

Puikiai tinka prie: keptų bulvių, grilio mėsos ar tiesiog lengvai vakarienei.


2. Klasikinės agurkų-pomidorų salotos su aliejumi

Šis receptas – lietuviškos vasaros klasika, kuri niekada nepabosta. Paprasta, greita ir visada skanu!

Ingredientai:

  • 2 agurkai
  • 3 pomidorai
  • 1/2 raudono svogūno (arba laiškinių svogūnų)
  • Sauja šviežių krapų
  • 2 šaukštai aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų)
  • Druska, pipirai

Gaminimas:

  1. Supjaustykite agurkus ir pomidorus stambesniais gabalėliais.
  2. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, krapus susmulkinkite.
  3. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir aliejumi.
  4. Patiekimas – iškart arba šiek tiek pastovėjus, kad daržovės „susidraugautų“.

Tinka su: virtais kiaušiniais, varške ar kepta žuvimi.


3. Azijietiško stiliaus traškios agurkų salotos

Ieškantiems kažko įdomesnio, siūlome šiek tiek egzotikos. Šios salotos traškios, šiek tiek aštrokos ir labai kvapnios – tikra bomba jūsų skonio receptoriams!

Ingredientai:

  • 2 ilgi agurkai
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis ryžių acto (arba citrinos sulčių)
  • 1 skiltelė česnako (sutarkuota)
  • 1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų
  • Šiek tiek čili dribsnių (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Agurkus supjaustykite griežinėliais arba stambesnėmis juostelėmis.
  2. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
  3. Užpilkite padažu agurkus, išmaišykite ir leiskite pastovėti bent 10 minučių.
  4. Pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite.

Puikiai dera su: kepta vištiena, ryžiais ar net kaip garnyras prie sushi.

Scroll to Top