4 geriausi sulčių receptai rudeniui
Sezoniniai pokyčiai paveikia mus ne tik psichologiškai – jie turi įtakos mūsų odai, imuninei sistemai ir energijos stygiui. Visgi, atėjus rudeniui, galime pasidžiaugti gausesniu vaisių ir daržovių derliumi – jei pritaikysite šiuos ingredientus sulčių gamybai, galėsite mėgautis ne tik gardžiais, bet ir sveikatai naudingais gėrimais. Visiems šiems receptams prireiks sulčiaspaudės ir kelių papildomų ingredientų!
- Morkų sultys. Kadangi morkos suteikia šiam gėrimui daugiausiai skonio ir spalvos, tikslingiausia jį būtų vadinti būtent taip, tačiau ingredientų (o tuo pačiu – sveikatai naudingų savybių) sąrašas yra kur kas ilgesnis. Norint paruošti 1-2 porcijas šio gėrimo, Jums prireiks:
– 2 morkų (antioksidantų ir vitamino A šaltinis);
– 6 salierų stiebų (maistinių skaidulų šaltinis);
– 1 agurko (skysčiai ir vitaminas K);
– 2 gabalėlių imbiero (turi daugybę naudingų savybių: tirpdo riebalus, valo kepenis, tirpdo inkstų akmenis ir t.t.).
- Obuolių sultys. Ne paslaptis, jog obuoliuose yra daugybė maistinių skaidulų ir vitamino C, tad jeigu pabodo šį vaisių valgyti įprastai, rudenį galima pasimėgauti gardžiomis jų sultimis. Tam prireiks:
– 1 obuolio;
– 1 agurko;
– 1 citrinos (jos spaudimui ypač tinka specialiai citrusiniams vaisiams skirtos sulčiaspaudės);
– 1 gabalėlio imbiero;
– 120 ml kokosų vandens (šis ingredientas turi mūsų odai naudingų savybių ir leidžia išlaikyti esamą svorį, tačiau jį taip pat galite pakeisti ir įprastu vandeniu).
- Patobulintos apelsinų sultys. Nors apelsinus dažniausiai valgome vasarą, jie ne mažiau naudingi ir rudenį – ypač dėl to, jog šie vaisiai prisideda prie imuninės sistemos stiprinimo ir puikiai kovoja su šaltesniais orais įsisiautėjančiais virusais.
Šį kartą siūlome patobulinti įprastas apelsinų sultis su kava – šiam gėrimui taip pat nestinga naudingų savybių. O jei norisi šį gėrimą paruošti efektyviau, Jums pravers šiuolaikiniai namų prietaisai, pavyzdžiui automatiniai kavos aparatai sulciaspaudes. Sultims prireiks:
– 1 šaukšto šaltų apelsinų sulčių (tinka tiek pirktos, tiek ką tik išspaustos);
– Puodelio mėgstamos kavos;
– Ledukų;
– Esant poreikiui – cukraus pasaldinimui.
Atkreipkite dėmesį, jog šį gėrimą geriausia gerti atšaldytą – tuomet skonio savybės dar labiau išryškės.
- Burokų sultys. Tikriausiai sutiksite, jog apie tokias sultis susimąstome pakankamai retai, tačiau tikrai be reikalo – burokų sudėtyje yra itin daug geležies, kalio ir antioksidantų. Šios daržovės taip pat padeda kovoti su nuovargiu – tai ypač aktualu sugrįžus po ilgų vasaros atostogų. Tad jeigu nuspręsite išbandyti šias sultis, tokiam energijos užtaisui prireiks:
– Burokėlių;
– Obuolių;
– Greipfrutų (šie vaisiai taip pat prideda žvalumo ir yra puikiai žinomi kaip riebalų degintojai);
– Šiek tiek citrinos ir imbiero.
Mėgstantiems eksperimentuoti, rekomenduojama burokus derinti su obuoliais, morkomis, pastarnokais, salierais, imbierais ir citrinomis – tokios sultys savo skoniu turėtų maloniai nustebinti.
Visų šių sulčių ingredientai pasižymi puikiu skoniu ir naudingomis savybėmis, todėl galite juos įvairiai maišyti tarpusavyje – kuo daugiau skirtingų elementų panaudosite, tuo įdomesnis ir naudingesnis bus Jūsų pagamintas gėrimas. Nepamirškite ir kokybiškos virtuvės technikos – sulčiaspaudes ir kitus prietaisus gera kaina galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.