5 neįprasti, bet sveiki pusryčių receptai, kurie suteiks energijos visai dienai

Pusryčiai dažnai vadinami svarbiausiu dienos maistu – ir ne be priežasties. Jie suteikia energijos, pažadina medžiagų apykaitą ir padeda produktyviai pradėti dieną. Tačiau įprasta avižinė košė ar sumuštinis ne visada džiugina. Kartais norisi išbandyti ką nors naujo, sveiko ir kartu skanaus.

Štai 5 neįprasti, bet sveiki pusryčių receptai, kurie ne tik suteiks energijos, bet ir paįvairins jūsų rytus.


1. Avokado ir banano kremas ant skrudintos duonos

Tai puikus baltymų, gerųjų riebalų ir kalio derinys, kuris ne tik pasotins, bet ir padės palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje visą dieną.

Reikės:

  • 1 prinokusio avokado;
  • 1 banano;
  • 2 riekelių pilno grūdo duonos;
  • Citrinos sulčių;
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimas:

  1. Avokadą ir bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  2. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Skrudinkite duoną ir užtepkite paruoštą kremą.
  4. Papuoškite sezamo sėklomis ar kapotais riešutais.

Kodėl verta išbandyti?
Avokadas suteikia gerųjų riebalų, o bananas – natūralaus saldumo ir kalio, kuris gerina raumenų ir širdies veiklą.


2. Chia sėklų ir kokosų pudingas su mangais

Tai lengvas, maistingas ir gaivus pusryčių desertas, kurį galima paruošti iš vakaro.

Reikės:

  • 3 valg. šaukštų chia sėklų;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1 arbat. šaukštelio medaus;
  • 1 prinokusio mango.

Gaminimas:

  1. Chia sėklas sumaišykite su kokosų pienu ir medumi.
  2. Palikite šaldytuve per naktį.
  3. Ryte supjaustykite mangą ir uždėkite ant pudingo.
  4. Galite pabarstyti kokoso drožlėmis ar migdolų riekelėmis.

Kodėl verta išbandyti?
Chia sėklos – puikus omega-3, skaidulų ir baltymų šaltinis, o kokosų pienas ir mangas suteikia egzotiško skonio.


3. Kepti kiaušiniai su avinžirniais ir špinatais

Baltymų turintys pusryčiai suteiks ilgalaikės energijos ir padės išlaikyti sotumo jausmą.

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 g virtų avinžirnių;
  • Saujos špinatų;
  • 1 česnako skiltelės;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite smulkintą česnaką.
  2. Sudėkite avinžirnius ir špinatus, pakepkite kelias minutes.
  3. Įmuškite kiaušinius ant viršaus, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol baltymai sutvirtės.
  4. Pagardinkite druska, pipirais.

Kodėl verta išbandyti?
Avinžirniai – puikus augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis, kuris palaiko stabilų cukraus kiekį kraujyje.


4. Varškės blyneliai su cinamonu ir obuoliais

Tai sveikesnė įprastų blynelių versija, kurioje mažiau miltų, bet gausu baltymų.

Reikės:

  • 200 g liesos varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 valg. šaukštų avižinių miltų;
  • 1 obuolio;
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono;
  • 1 arbat. šaukštelio medaus.

Gaminimas:

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, avižiniais miltais ir cinamonu.
  2. Obuolį sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
  3. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus kepkite nedidelius blynelius.
  4. Patiekite su medumi ar graikišku jogurtu.

Kodėl verta išbandyti?
Varškė suteikia baltymų, o avižiniai miltai ir obuolys – lėtai virškinamų angliavandenių, kurie užtikrina ilgalaikę energiją.


5. Saldžioji bulvė su riešutų sviestu ir chia sėklomis

Neįprastas derinys, tačiau jis tampa vis populiaresnis tarp sveikos mitybos entuziastų. Tai saldus, bet maistingas pusryčių variantas.

Reikės:

  • 1 mažos saldžiosios bulvės;
  • 1 valg. šaukšto riešutų sviesto (be pridėtinio cukraus);
  • 1 arbat. šaukštelio chia sėklų;
  • Šlakelio medaus.

Gaminimas:

  1. Saldžiąją bulvę iškepkite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje, kol suminkštės.
  2. Perpjaukite perpus, užtepkite riešutų sviesto.
  3. Apibarstykite chia sėklomis ir pašlakstykite medumi.

Kodėl verta išbandyti?
Saldžioji bulvė suteikia ilgalaikės energijos, o riešutų sviestas ir chia – baltymų bei sveikųjų riebalų.

Scroll to Top