6 patarimai, kaip sėkmingai numesti svorio po gimdymo

Po nėštumo užsilikę papildomi kilogramai neduoda ramybės daugeliui naujųjų mamyčių – jei pasirenkamas netinkamas kelias, su jais galima kovoti ilgus metus, o kartais net ir visą gyvenimą. Tačiau iš tikrųjų situacija nėra tokia sudėtinga, kaip galėtų pasirodyti iš pradžių – jei esate ryžtingai nusiteikusi ir vėl mėgautis savo atvaizdu veidrodyje, pirmiausia turėtumėte išbandyti šiuos patarimus.

Sport_mom-min

  1. Pamirškite apie dietas. Nors gali pasirodyti, jog tai tiesiausias kelias link dailios figūros, priešingai – nustojus laikytis dietos, dažniausiai kilogramai sugrįžta (dažniausiai dar ir su kaupu), o ir besilaikydamos jos, kankiname save ir aplinkinius. Tad vietoj to geriau rinkitės sveikesnius produktus, atsisakyti saldžių užkandžių ir valgykite reguliariai – jei nuoširdžiai vykdysite šiuos paprastus nurodymus, labai greitai pastebėsite pirmuosius rezultatus. Ir dėl jų tikrai neteks kankintis – sveika mityba gali būti ir soti, ir skani!
  2. Kaip įmanoma dažniau rinkitės aktyvius užsiėmimus. Žinoma, jei daug laiko tenka praleisti su mažyliu, aktyvumo Jums ir taip netrūksta, tačiau jei svoris stovi savo vietoje, gali būti, jog judėti Jums reikia dar daugiau. Šiltuoju sezonu ypač praverčia alternatyvios transporto priemonės, pavyzdžiui dviračiai – internetu juos įsigyti labai paprasta, o jei kasdien numinsite bent jau iki artimiausios parduotuvės, kūno linijos stebėtinai taps dailesnės.
  3. Dažniau judėkite su mažyliu. Jei leidžia galimybės, dažniau išeikite pasivaikščioti drauge – stumdamos vežimėlį taip pat sudeginsite nemažai kalorijų, o grynas oras į naudą išeis tiek Jums, tiek ir mažyliui. Šiuo atveju labai svarbu pasirinkti tinkamą vežimėlį: pavyzdžiui, jei ketinate daugiau laiko praleisti gamtoje, Jums geriausiai tiks tvirtesni sportiniai vežimėliai. Su jais keliauti bus vienas malonumas! Sportiniai vežimėliai ir kitų tipų gaminiai bei dviračiai internetu parduodami Pigu.lt el. parduotuvėje – čia tikrai turėsite iš ko pasirinkti.
  4. Pasistenkite pakankamai išsimiegoti. Miego trūkumas gali sulėtinti Jūsų medžiagų apykaitą, tad nepailsėjusi labai sunkiai atsikratysite ramybės neduodančių kilogramų. Tačiau tikriausiai dabar liūdnai šypsotės – taip, auginant mažą vaiką, aštuonios valandos miego skamba kaip visiškai neįmanomas scenarijus, tačiau Jūs galite pasistengti bent iš dalies jį įgyvendinti. Dienos metu nusnauskite drauge su mažyliu ir nebijokite paprašyti artimųjų pagalbos – jie tikrai mielai prisidės prie būtino Jūsų poilsio.
  5. Gerkite daug vandens. Vanduo padės išvengti dehidratacijos, šiek tiek pagerins Jūsų medžiagų apykaitos darbą ir padės išvengti alkio jausmo, todėl pasistenkite jo išgerti kaip įmanoma daugiau. Šiuo klausimu galima atrasti labai daug rekomendacijų ar net programėlių, skatinančių nepamiršti išgerti stiklinę vandens, tačiau tik Jūs pati geriausiai galite jausti, kokį kiekį reikėtų išgerti, todėl tikrai nesuklysite pasikliaudama savo organizmu.
  6. Stenkitės išvengti streso. Pernelyg didelė įtampa ir nuolatinis stresas taip pat gali neigiamai paveikti Jūsų pastangas siekiant numesti svorio, todėl vertėtų atrasti bent šiek tiek laiko sau. Išvengti streso padės ankstesni patarimai: jei važinėsite dviračiu, daug laiko praleisite gryname ore ir tinkamai išsimiegosite, į kylančias problemas žiūrėsite kur kas paprasčiau.

Vadovaujantis šiomis taisyklėmis, pakankamai lengvai galima atsisveikinti su nepageidaujamu svoriu, tačiau labai svarbu, jog tai netaptų pagrindiniu Jūsų gyvenimo tikslu. Nesiekite greitų rezultatų, mėgaukitės gyvenimu, motinyste ir netrukus pastebėsite, kaip į gerąją pusę keičiasi Jūsų kūno linijos!