Angliavandenių dieta

Šioje dietoje nėra baltymų, vyrauja angliavandeniai. Negalima valgyti mėsos, sūrio, pieno produktų, kiaušinių, žuvies. Iš angliavandenių siūlomi grūdai, rupi duona, bulvės ir kitos daržovės (išskyrus ankštines), vaisiai. Maistą geriausiai gaminti garuose, troškinti, virti arba valgyti termiškai neapdorotą. Per dieną būtina išgerti 2-3 litrus vandens ir suvartoti ne daugiau kaip 800 kcal..?? Dietos specialistai teigia kad 1200 kcal yra riba už kurios baigiasi sveika dieta. Tad jokiu būdu nesiūloma praktikuoti šios dietos. Gal tai skirta aštrių pojūčių mėgėjams ir -joms… ši dieta matomai yra už sveiko proto ribų. Kas visgi skaitote toliau – laikantis šios dietos per savaitę galima numesti iki 5 kg svorio. Valgiaraštis atrodytų maždaug taip: grūdų košė per pusryčius, daržovių troškinys per pietus, per vakarienę – sojų kokteilis arba avižų dribsniai su sultimis. Tarp valgymų – vaisiai ir šviežios daržovės.

grudai

Specialisto komentaras

Laikantis šios dietos galima pristigti baltymų, kurie labai svarbūs raumenims. Be to, baltymai (pienas ir jo produktai, liesa mėsa) yra pagrindinis kalcio ir geležies šaltinis. Taip pat, negaunama organizmui reikalingų riebalų, todėl to gali sutrikti medžiagų apykaita. Riebalai lygiai taip pat gyvybiškai reikalingi organizmo medžiagų apykaitai, kaip ir baltymai ar angliavandeniai. Maždaug 20-30 proc. dienos kalorijų turi būti gaunama su riebalais, o 2/3 šio kiekio turėtų būti augalinės kilmės. Pastebėta, kad kai mažai valgoma baltyminio maisto, didėja osteoporozės rizika, greičiau vysta, raukšlėjasi ir senėja oda.

Papildomi preparatai

Kad maitinantis vegetariškai nepritrūktumėte reikalingų maisto medžiagų, stiprinančių kaulinį audinį, papildomai vartokite specialių preparatų, kurie papildytų organizmą kalcio, magnio, cinko ir vitamino D atsargomis.

Arbatos receptas

Tarp valgymų triskart per dieną išgurkšnokite po puodelį žaliosios arbatos su medumi. Joje gausu vitaminų A, C, K, P, E ir B grupės, taip pat eterinių aliejų ir mineralinių medžiagų: geležies, magnio, natrio, fluoro, jodo, fosforo, net 17 aminorūgščių.