10 įdomių faktų apie kriaušes: ką verta žinoti apie šį vaisių?
Kriaušės – vienas seniausių ir mėgstamiausių vaisių visame pasaulyje. Saldžios, sultingos ir kvapnios – jos puikiai tinka tiek šviežios, tiek keptos ar konservuotos.
Kriaušės – vienas seniausių ir mėgstamiausių vaisių visame pasaulyje. Saldžios, sultingos ir kvapnios – jos puikiai tinka tiek šviežios, tiek keptos ar konservuotos.
Tiems, kurie nėra raudonos mėsos gerbėjai, yra puiki alternatyva – prancūziškas vištienos troškinys „Gaidys vyne“ (orig. coq au vin) – jame vietoje jautienos patiekiama vištiena.
Vaisiai – tai gamtos dovana, kurioje slypi ne tik puikus skonis, bet ir gausybė naudingų medžiagų mūsų organizmui. Jie aprūpina mus vitaminais, mineralais, skaidulomis ir antioksidantais, kurie padeda stiprinti imunitetą, gerina virškinimą ir prisideda prie bendros sveikatos palaikymo.
Internete gausu šaltinių, kurie tikina, kad daugelį lietuvių sužavėjęs patiekalas – balandėliai – į Lietuvą atkeliavo iš Artimųjų Rytų, o jų „giminaičių“, vadinamų „dolma“, buvo galima rasti ir islamo šalyse.
Nors greipfrutai yra labai naudingi, svarbu žinoti, kad jie gali sąveikauti su tam tikrais vaistais, pavyzdžiui, cholesterolio mažinimo ar kraujospūdį reguliuojančiais. Jei vartojate vaistus, pasitarkite su gydytoju, ar saugu vartoti greipfrutus.
Šiuo metu Lietuvoje yra 11 vaikų darželių, kuriems sertifikavimo įstaiga „Ekoagros“ suteikė teisę naudoti ekologiško viešojo maitinimo ženklus.
Valgyti pagal sezoną – tai ne tik sveika, bet ir naudinga gamtai bei jūsų piniginei. Sezoniniai produktai yra šviežesni, natūralesni, jų maistinė vertė yra didesnė, o skonis – intensyvesnis. Be to, pasirinkdami sezoninius produktus, remiate vietos ūkininkus ir sumažinate maisto gabenimo poveikį aplinkai.