Šiuo metu žinoma daugiau kaip tūkstantis pavadinimų maisto priedų, o Lietuvoje leidžiama vartoti 380. Jie dedami norint išvengti gedimo ir pailginti maisto produkto realizacijos terminą, kuriant naujas receptūras, įdiegiant naujas technologijas. Jie visi turi E numerį pagal EEB numeraciją. Psaidomėkime …

Maisto priedai: kokių E vengti, kokių nebijoti Skaityti daugiau ›

Pažymėti: , , , , , , ,

Kas liečia apetito ir alkio jausmo mažinimą, apie padidintą riebalų vartojimą, tuo pačiu mažinant suvartojamų angliavandenių bei kalorijų kiekį, rasime daug įvairių ir skirtingų nuomonių. Kai kurie, atsisakydami angliavandenių ir padidindami riebalų kiekį maiste, pradeda jausti teigiamus rezultatus. Tai yra sumažėja …

Apetito kontrolė – riebalų vartojimo ypatumai Skaityti daugiau ›

Pažymėti: , , ,

Atrasta, kad duonoje esantis akrilamidas kenkia sveikatai. Na štai, jau ir duonos riekės nebegali ramiai suvalgyti. Koks maistas liko nepavojingas? Ir ar visomis bauginamomis kalbomis apie maistą reikia aklai tikėti? Kenkia viskas: maistas, dietos, net pats gyvenimas. Nekaltučiai liko nebent …

Maistas: juodasis sąrašas Skaityti daugiau ›

Pažymėti: , , , , , , , , , ,