Kategorija: sveika mityba

Kada sotieji riebalai, cholesterolis tampa geraisiais/blogaisiais riebalais

kokosu aliejus

Pastaruosiais metais, remiantis kai kuriais informacijos šaltiniais, buvome skatinami manyti, kad sotieji riebalai ir cholesterolis, randami gyvuliniuose riebaluose, yra pagrindinės lėtinių degeneracinių ligų priežastys. Kiek daugiau šioje srityje pasidomėję žmonės pasakytų, kad sotieji riebalai ir cholesterolis yra kai kurių širdies ligų

Pažymėti: , , ,

Detoksikacinė dieta ir švarus maitinimasis

Po savaitgalinių ar kelių savaičių prasto maisto ir per didelio išgerto alkoholio kiekio, kai kurie žmonės jaučia sąžinės graužatį ir primygtinį potraukį imtis apribojančios dietos, tuo būdu stengdamiesi ištaisyti savo mitybos nuodėmes. Siekdami atsikratyti prasto maisto vartojimo pasekmių, kai kurie

Maisto produktai, tirpdantys riebalus nuo pilvo ir šlaunų

sijonas-siules-skleidziasi

Valgant kai kuriuos maisto produktus pagerėja medžiagų apykaita ir to pasekoje yra deginami riebalai. Kokie tai produktai? 1. Kiaušiniai Vitaminas B12, kuris yra randamas kiaušiniuose, padeda Jūsų organizmui deginti riebalus. Be to, kiaušiniai suteikia sotumo jausmą ir neleidžia persivalgyti. 2.

Pažymėti:

Maisto produktai, padedantys kovoti su nerimu

citrusiniai vaisiai

Vis sunkiau išlaikyti vidinę ramybę? Bendradarbiai ar šeimos nariai laikas nuo laiko pasako, kad esate sunerimęs asmuo? Jaučiate, kad į kasdienines problemas reaguojate jautriau ir ne visiškai adekvačiai atitinkamoms situacijoms? Nerimas sukelia emocinę sumaištį, kas vis labiau gali atsispindėti ir

Baklažanai stabdo raukšlių susidarymą

Jei valgysite baklažanus, išvengsite veide ankstyvųjų raukšlelių. Baklažanuose yra medžiagų, kurios neleidžia odai sausėti (reiškia – senti) ir tokiu kurios reikalingos kolageno gamybai. O būtent jis užtikrina odos elastingumą, stangrumą Baklanžanuose gausu PP, C, B grupės vitaminų. Visos mineralinės medžiagos

Juodasis ridikas nuo daugelio ligų

juodasis ridikas

Juodasis ridikas turi daug B,C grupės vitaminų, eterinių aliejų, angliavandenių, kalio. Daržovė turi antimikrobinės medžiagos – lizocimo, kuris apsaugo organizmą nuo infekcijų. Juodasis ridikas turi rafanolio, kuris pasižymi priešuždegiminiu, šlapimą varančiu poveikiu ir apsaugo organizmą nuo šlakų Daržovė turi bromo,

Avižiniai dribsniai – ne tik pusryčiams

avizos

Tinkama mityba atsiliepia ne tik mūsų organizmo sveikatai, bet ir išorei. Šiuo atveju avižos gali būti puikus pavyzdys. Mat avižų stiebeliuose ir grūdų luobelėje yra alkoloidų – medžiagos, kuri stimuliuoja organizmo medžiagų apykaitą.  Tai pirmiausia ir atsiliepia odai bei audiniams.

Top