Kinijoje yra daugiau nei pora šimtų arbatos rūšių ir yra daug būdų, kaip arbatą klasifikuoti: pagal vietovę, derliaus sezoną, apdorojimo metodą ar pagal gatavo produkto formą. Arbatos savybių įvairovė, kaip spalva, kvapas, skonis ar forma, daugiausia yra fermentinės oksidacijos rezultatas. …

Arbatos: žalia arbata Skaityti daugiau ›

Ar žinote, kad: Brokoliai yra kopūstų šeimos narys. Brokoliai yra kilę iš Italijos. Senovės Romos laikais, jie buvo išauginti iš laukinių kopūstų. Broccolo italų kalboje reiškia “kopūstų ūgliai”. Pavadinimas “Brokoliai” yra kilęs iš lotyniško žodžio Brachium, kas reiškia, šaką ar …

Brokoliai – sveika mityba Skaityti daugiau ›

Artėjant žiemai, kai dienos trumpėja, daugelis skundžiasi liūdesiu, vangumu. Mums labai trūksta šviesos, kuri reguliuoja serotonino, nuo kurios priklauso gera savijauta, gamybą. O cukrus skatina organizme gamintis serotoniną. Kai valgant gerėja nuotaika, tai ir norisi valgyti. Ranka taip ir tiesiasi …

Kai labiau norisi saldumynų Skaityti daugiau ›