Čiurnos skausmas – galimos priežastys ir sprendimo būdai

Sveikata yra didžiausias kiekvieno žmogaus turtas. Esant skausmui ar blogai savijautai kenčia ne tik mūsų nuotaika, bet ir kasdienis gyvenimo ritmas. Negalime ramiai atlikti kasdienių užduočių, ramiai atsipalaiduoti leisdami laiką su draugais ir viskas, ko mums norisi, tai kuo greičiau pasveikti. Tai ypač pasireiškia atsiradus čiurnų skausmui – juk negalime net vaikščioti kaip įprastai.


Išsukta čiurna

Tai yra audinių (vadinamųjų raiščių), kurie sulaiko jūsų kulkšnies kaulus, ištampymas. Taip dažnai nutinka, kai žmogus eidamas staigiai pasuka pėdą į šoną arba paslysta. Išsisukus čiurną, ji gali labai stipriai ištinti, didelė tikimybė, kad atsiras mėlynės. 

Geriausias būdas išgydyti šią problemą yra nueiti pas gydytoją traumatologą. Tačiau, iki vizito pas gydytoją būtinai šaldykite sužeistą vietą bent dvidešimt minučių. Taip pat, stenkitės neapkrauti čiurnos. Ilsėkitės, kuo mažiau vaikščiokite. Taip pat, išsisukus čiurną labai pagelbėtų čiurnos įtvaras. Jų galite įsigyti pigiau, jei pasirūpinsite tuo problemai dar neįvykus. 

Osteoartritas

Osteoartritas yra kone plačiausiai pasaulyje paplitusi sąnarių liga. Dažniausiai ji ištinka senyvo amžiaus žmones, kurių sąnariai dyla, plonėja ir silpnėja. Dėl šios ligos žmogus gali tapti mažai judriu. Kiekvienas žingsnis tampa ypač skausmingu, o ką jau kalbėti apie aktyvų laisvo laiko leidimą parke su artimaisiais. Osteoartritas turi tris stadijas. Kuo anksčiau liga pradedama gydyti, tuo didesnė tikimybė pasveikti ir vėl gyventi nevaržomai. 

Kadangi osteoartritas yra lėtinė liga, gydymas prasideda nuo ligonio gyvenimo būdo koregavimo. Labai svarbios mankštos, sveika mityba bei gydomieji masažai. Tam, kad išvengtume šios ligos, ypač naudinga bent kartą per savaitę išeiti pasivaikščioti, plaukioti arba važinėtis dviračiu. Sergantieji šia liga turi stebėti savo kūną ir vengti priaugti papildomo svorio, kuris apsunkintų sąnarius.