Jei užklupo agurkų derlius arba tiesiog norite pasilepinti gaiviais marinuotais agurkėliais dar šiandien, šis greitas marinavimo receptas kaip tik jums. Pamirškite ilgą laukimą – vos per kelias valandas turėsite traškius, kvapnius agurkėlius, kurie puikiai tiks prie mėsos, bulvių ar net kaip užkandis vieni.
Reikės:
- 1 kg mažų šviežių agurkų
- 2–3 skiltelės česnako
- 1 šaukštas druskos (be jodo)
- 1 šaukštas cukraus
- 2 šaukštai 9 % acto
- Keli krapų stiebai su žiedynais
- 5–6 juodieji pipirai
- 1–2 kvapieji pipirai (nebūtina)
- 1 lauro lapas
- 500 ml verdančio vandens
Gaminimas:
- Paruoškite agurkus. Nuplaukite ir, jei reikia, nupjaukite galus. Jei norite, kad agurkai geriau pasimarinuotų – perpjaukite pusiau ar ketvirčiais.
- Sudėkite į indą. Naudokite stiklainį, maisto dėžutę ar didesnį stiklinį dubenį. Į dugną dėkite krapus, česnaką ir prieskonius, tada sluoksniuokite agurkus.
- Pasigaminkite užpilą. Į verdantį vandenį įdėkite druską ir cukrų, maišykite, kol ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir supilkite actą.
- Užpilkite agurkus. Užpilkite agurkus karštu marinatu, uždenkite dangteliu arba plėvele.
- Marinuokite. Leiskite agurkams pastovėti bent 4 valandas kambario temperatūroje, bet geriausia – per naktį šaldytuve. Po to jau galite mėgautis!

Patarimai:
- Šis receptas skirtas trumpalaikiam vartojimui – agurkėliai skaniausi per 2–3 dienas.
- Jei norite stipresnio skonio – padidinkite česnako ar acto kiekį pagal savo skonį.
- Norite aštrumo? Įdėkite gabalėlį čili pipiro.