Individuali psichoterapija – pagalba tiems, kuriuos kankina emocinis valgymas

Šiais laikais emocinis valgymas yra labai rimta problema apie kurią kalbama dar gana mažai. Dažniausiai diskutuojama apie tuos žmones, kurie valgo per mažai ir būtent per mažas suvartojamo maisto kiekis laikomas kaip mitybos problema su kuria reikia susitvarkyti. Visgi, valgymas, kai žmonės yra liūdni – taip pat reikalauja detalesnio aptarimo, kadangi emocinis valgymas tampa vis dažnesnė problema visuomenėje. Kaip ir kitos psichologinės problemos, ši yra geriausiai sprendžiama su profesionalų pagalba – psichoterapijoje.

emocinis valgymas

Taigi, jeigu galvojate, kad per dažnai valgote tada, kai Jus kankina liūdesys – tokiu atveju siūlome kreiptis į specialistą, kuris gali padėti susitvarkyti su neigiamomis emocijomis. Individuali terapija šiuo atveju yra geriausias pasirinkimas. Žinoma, tokiu atveju reikalingas savo sferos profesionalas, kadangi tikra ne visi geba atarti šiuo klausimus ir tuo pačiu susitvarkyti su šio tipo problemomis. Nors nuo senesnių laikų likusi stigma su psichologinėmis problemomis ir atitinkamomis paslaugomis vis dar yra gaji – ypatingai vyresnių žmonių tarpe – Lietuvai modernėjant, psichoterapija tampa vis labiau priimtina. Šiandien yra įprasta apsilankyti pas psichologą net profilaktiškai, nesant didelėms problemoms.

Kadangi Lietuvoje tokio tipo terapija reikalinga tikrai ne vienam žmogui, o specialistų gana mažai – tenka laukti netrumpoje eilėje. Visgi, geriau viską daryti sistemingiau, tačiau užtikrintai, kadangi tik tai gali padėti pasiekti našių rezultatų. Tačiau jei kreipsitės privačiai, o ne per valstybinę ligoninę – tikikybė gauti greitą ir reguliarią psichologo pagalbą yra labai didelė. Tiesa, tokio pasirinkimo atveju reikės sutikti paploninti savo piniginę, nes už vieną psichologo ar psichoterapeuto sesiją gali reikėti pakloti ir 40 ar 50 eurų. Specialistų yra įvairių ir jų kainos gali skirtis, tačiau tokia kaina už kokybišką konsultaciją yra įprasta.

Dažniausiai tokio tipo pokalbių metu apie maistą beveik nekalbama, kadangi emocinis valgymas kankina tuomet, kai žmogui sunku susitvarkyti su savo emocijomis. O jos gali būti labai įvairios, kylančios iš labai skirtingų priežasčių, tad kiekvienas asmuo yra individualus ir kiekvienam reikia pasiūlyti labiausiai jam tinkamą gydymo būdą.

Svarbiausia yra pasirinkti gerą specialistą. Tikrai ne visada individuali psichoterapija gali padėti pasiekti norimą rezultatą, kadangi skirtingos sferos specialistai geriausiai konsultuoja konkrečiu atveju, kai vieni dažniausiai padeda susitvarkyti su skausmu, kuris yra patyrimas skyrybų atveju, tuo tarpu kitiems labiausiai pažįstama sfera yra emocinis valgymas ir būtent šias problemas stengiamasi išspręsti.

Psichoterapija ar kitokia psichologų pagalba yra puiki galimybė kuo greičiau susitvarkyti su psichinės sveikatos problemomis. Svarbiausia yra nelaukti, kadangi kaip ir fizinės problemos negydomos didėja, lygiai taip pat ir psichologinės tampa vis didesnės. O kuo greičiau pradėsite tas problemas spręsti – tuo sėkmingiau galėsite grįžti į įprastas gyvenimo vėžes.