Kai pritrūksta laiko papietauti

Darbų gausa ir nuolatinis skubėjimas juos stengiantis atlikti laiku dirbančius žmones gali priversti pamiršti normalius pietus o juo labiau sveika mitybą. Tokiu būdu alkį tenka malšinti iš namų atsineštais užkandžiais, kurie sotumo jausmą suteikia labai trumpam. Tačiau yra būdų kaip netgi labai užimtiems žmonėms pietų metu pasisotinti lengvais ir pakankamai maistingais užkandžiais.

Kefyro užkandis. Atsineškite į darbą mažą pakuotę kefyro, porą riekelių rupios juodos duonos ir bet kokį vaisių. Duona aprūpins organizmą energija, kefyras – naudingomis žarnyno bakterijomis, o bananas arba obuolys pasitarnaus kaip gaivus desertas.

Jogurto užkandis. Į užkandžių krepšelį įsidėkite didesnį indelį neriebaus jogurto ir dvi riekeles rupios juodos duonos. Jogurtas yra sotesnis už kefyrą, o naudingomis žarnyno bakterijomis aprūpins ne blogiau. Nepamirškite įsidėti vaisiaus.

Riešutų užkandis. Šį kartą į darbą pietums pasiimkite gerą saują bet kokių riešutų, neskaldytų grūdų duonos porą riekelių ir bet kokį vaisių. Beveik visuose riešutuose yra mūsų organizmui reikalingų nesočiųjų riebalų rūgščių, graikiniuose riešutuose gausu vitamino C, migdoluose daug kalcio ir vitamino E. Be to, riešutuose yra medžiagų, padėsiančių įveikti nuovargį.

Džiovintų vaisių užkandis. Užkandžiams paįvairinti atsineškite 50 g bet kokių sausų džiovintų vaisių. Jie yra gana kaloringi, todėl daug jų valgyti nereikėtų. O pasirinkti tikrai turėsite iš ko: juodosios slyvos stimuliuoja virškinimą, abrikosuose gausu kalio, fosforo ir geležies, papajos stiprina imunitetą, o razinos gerina smegenų veiklą.

Salotų užkandis. Ant jūsų pietų stalo šį kartą gali puikuotis paprikų, obuolių ir agurkų salotos su dviem  riekelėmis rupios duonos. Obuoliuose gausu ne tik vitaminų ir mineralų, bet ir ląstelienos, kuri reikalinga normaliai organizmo veiklai užtikrinti. Paprikose yra vitaminų A, C ir P, kas suteiks energijos.

Vaisių užkandis. Atsineškite į darbą pietums sotųjį bananą, obuolį ir porą rupios duonos riekelių. Bananuose yra vitamino K ir kalio, todėl juos patartina valgyti jei kartas nuo karto „sustreikuoja“ širdis.