Kodėl nekrenta pilvo svoris sportuojant?

Pilvo riebalai yra dažnas daugelio žmonių rūpestis ne tik dėl estetinių priežasčių, bet ir dėl galimo pavojaus sveikatai. Riebalų perteklius pilve siejamas su didesne širdies ligų, diabeto ir kitų lėtinių ligų rizika. Tiems, kurie bando numesti svorio ir sumažinti pilvo riebalus, pratimai dažnai laikomi pagrindine jų strategijos dalimi. Tačiau, nepaisant reguliarių mankštų ir treniruočių, kai kurie žmonės pastebi, kad jų pilvo riebalai nesumažėja taip, kaip jie tikėjosi. Kodėl nekrenta pilvo svoris sportuojant?

nekrenta pilvo svoris sprtuojant

Šiame straipsnyje išnagrinėsime kai kurias priežastis, kodėl pilvo riebalų kiekis gali nesumažėti net sportuojant, ir ką galite padaryti, kad įveiktumėte šiuos iššūkius ir pasiektumėte savo tikslus.

Turinys

Nepakankamas kalorijų trūkumas

Jei norite kiek tai apmažinti pilvo riebaliukus, svarbu sukurti kalorijų deficitą. Tai reiškia, kad turi būti sudeginama daugiau kalorijų nei suvartojama. Nors sportavimas gali padėti sudeginti kalorijas, to gali nepakakti, kad susidarytų kalorijų deficitas. Jeigu jūs maitindamiesi ne tik atkuriate sunaudotas kalorijas, bet netgi atkuriate jas su kaupu. Norint sumažinti pilvo riebalus, svarbu mankštą derinti su sveika mityba. Tai galima pasiekti sumažinus porcijų dydį, renkantis daug maistinių medžiagų turintį maistą ir ribojant kaloringą maistą bei gėrimus.

Trūksta nuoseklumo

Nuoseklumas yra svarbiausias dalykas, kai kalbama apie mankštą ir svorio metimą. Nors mankštintis retkarčiais gali būti geriau nei visai nesportuoti, to gali nepakakti norint sukurti didelį kalorijų deficitą ir sumažinti pilvo riebalų kiekį. Norint pamatyti rezultatus, svarbu nuosekliai mankštintis tam tikrą laiką. Tai gali reikšti, kad reikia nustatyti reguliarų pratimų tvarkaraštį ir palaipsniui didinti treniruočių intensyvumą bei trukmę.

Hormoninis disbalansas

Hormonai vaidina lemiamą vaidmenį valdant svorį, o dėl jų disbalanso gali būti sunku sumažinti pilvo riebalus. Pavyzdžiui, didelis streso hormono kortizolio kiekis gali skatinti riebalų kaupimąsi pilvo srityje. Kiti hormoniniai disbalansai, tokie kaip atsparumas insulinui, taip pat gali prisidėti prie pilvo riebalų kaupimosi. Jei stengiatės sumažinti pilvo riebalų kiekį, gali būti naudinga pasikonsultuoti su sveikatos priežiūros specialistu, kad jis įvertintų jūsų hormonų lygį ir nustatytų, ar nėra disbalanso.

Turi įtakos genetika

Genetika taip pat gali turėti įtakos pilvo riebalų kaupimuisi. Kai kurie žmonės gali turėti genetinį polinkį kauptis riebalams pilvo srityje, todėl sunkiau sumažinti pilvo riebalus vien mankštinantis. Tačiau genetika nelemia jūsų likimo, o nuosekliai sportuojant ir laikantis sveikos mitybos vis tiek įmanoma sumažinti pilvo riebalus ir pagerinti bendrą sveikatą.

Gali prisidėti lėtinis stresas

Lėtinis stresas gali prisidėti prie pilvo riebalų kaupimosi. Kai patiriate stresą, jūsų kūnas išskiria kortizolį, kuris gali skatinti riebalų kaupimąsi pilvo srityje. Lėtinis stresas taip pat gali sukelti persivalgymą ir netinkamą maisto pasirinkimą, o tai gali dar labiau prisidėti prie pilvo riebalų kaupimosi. Norint sumažinti stresą ir skatinti pilvo riebalų mažinimą, svarbu užsiimti stresą mažinančia veikla, tokia kaip meditacija, joga ar gilaus kvėpavimo pratimai.

Valgote per daug saldumynų

Jūsų pilvas bus tikrai dėkingas, jums jei sumažinsite saldumynų kiekį. Taip pat saldumynai silpnina valią ir jūsų treniruotės kokybė gali būti visai kita, jei negalvosite apie tai, kad – padarysiu dar tris pritupimus ir užteks treniruotis šiandien (nes mintyse sukasi burnoje tirpstančio pyragačio paveiksliukas).

Valgykite rečiau

Yra įvairiausių teorijų kiek kartų valgyti per dieną. Tačiau jeigu galėsite susilaikyti nuo priešpiečių, pavakarių ir kitų prieš-, pa-, tikrai pajusite, kad jūsų treniruotės duoda geresnius rezultatus.

Duona, bulvės, ryžiai, makaronai – ne

Aišku, jeigu Jūsų darbas yra sunkus ir fizinis tai praktiškai neįmanoma, nužteks energijos. Kitu atveju pabandykite šiuos produktus vartoti minimaliai – rezultatas bus akivaizdus.

Trys paskutinės taisyklės – praktinės. Nereikia skaičiuoti kalorijų. Tačiau reikia valios.

Apibendrinant galima pasakyti, kad nors mankšta yra veiksmingas būdas sumažinti pilvo riebalus, gali būti, kad riebalų sluoksnelis gali nesumažėti net ir po treniruotės. Tačiau jei pažiūrėsite, į galimas kitas priežastis, jūs tikrai atrasite, tai kas jums trukddo tai pasiekti. Sportuokite, sveikai maitinkitės, siekite ramybės – ir pasieksite savo tikslus.