Omega 3 nauda organizmui
Turbūt daugelis yra girdėjęs apie tai, kad puikiai mūsų kraujotakos ir širdies veiklai užtikrinti būtina vartoti Omega 3 riebiųjų rūgščių papildus, kurie būna tiek augalinės kilmės (ALR – a-linoleno rūgštis) bei išgaunamas iš žuvų (EPR – eikozapantaeno rūgštis ir DHR – dokozahaeksaeno rūgštis). Šių riebiųjų rūgščių nauda mūsų organizmui yra įrodyta mokslininkų, kurie ištyrė, jog žmonės, kurie nuo pat ankstyvo amžiaus vartojo šiuos papildus, rečiau turėjo įvairių širdies veiklos sutrikimų bei sumažino riziką susirgti insultu ar ateroskleroze, krūtinės angina bei stenokardija. Buvo įrodyta, kad Omega 3 padeda palaikyti normalų kraujospūdį bei širdies darbą bei žymiai sumažina tikimybę, kad susidarys kraujo krešuliai. Dėl šių savybių Omega 3 riebalų rūgštys yra rekomenduojamos žmonėms, turintiems problemų su trigliceridų koncentracijos kraujyje padidėjimu.

Užtikrina ne tik puikų širdies ir smegenų darbą, bet ir regėjimą
Be to, kad Omega 3 riebiosios rūgštys reikalingos mūsų širdžiai, šie papildai be galo naudingi ir mūsų smegenų veiklai bei regėjimo gerinimui. Ypač svarbu, kad moteris nėštumo metu pakankamai naudotų šių papildų, nes tai padeda užtikrinti normalų kūdikio smegenų vystymąsi bei raidą ankstyvoje vaikystėje. Beje, tai vienas iš tų papildų, kurį svarbu vartoti visą gyvenimą, nes jis naudingas bet kuriame amžiaus etape. Todėl rekomenduojama į savo mitybos racioną įtraukti riebią žuvį: Atlanto silkę, tuną, skumbrę ir lašišą. Jos reikėtų suvartoti ne mažiau kaip 100-200 gramų, kad gautumėte rekomenduojamą Omega 3 riebalų rūgščių normą per parą. Tačiau reikėtų turėti omenyje, kad tokia žuvis turėtų būti užauginta ekologiškai sertifikuotose ūkiuose, nes kitu atveju, didelės vertės nebus, be to, ji turėtų būti termiškai neapdorota. Jei šviežios ar sūdytos žuvies nemėgstate, tuomet galima rinktis kokybiškus papildus ir vartoti 1 – 2,5 gramus per parą. Rekomenduojama rinktis Omega 3 žuvų taukų pavidalu, nes juose yra didesnis kiekis naudingų organizmui nesočiųjų riebiųjų rūgščių nei augalinės kilmės aliejuje. Taip pat vartojant iš žuvies gautas Omega 3 riebalų rūgštis, jos geriau pasisavinamos nei gautos iš augalinės kilmės.
Stiprina imuninę sistemą
Vienas didžiausių organizmo priešų yra blogojo cholesterolio kiekis kraujyje, o Omega 3 padeda jį sukontroliuoti, skaidant trigliceridus ir reguliuojant kraujo klampumą, akivaizdžiai sumažinant kraujo krešulių susidarymo tikimybę. Taip pat pastebėta, jog vartojant Omega 3 žuvų taukų pavidalu, pagerėja atmintis, sumažėja stresas, kas turi teigiamos įtakos mūsų nervų sistemos veiklai. Be to, šie papildai itin veiksmingi, sergant depresija ar tuomet kai kamuoja nuovargis bei norisi atstatyti energijos balansą. Dėl šių savybių, Omega 3 riebiosios rūgštys yra itin vertinamos, nes stiprina imuninę sistemą bei skatina audinių regeneracinius procesus.
Puikus energijos šaltinis sportuojantiems
Jei norite sulieknėti bei padidinti raumenų masę, rekomenduojama į savo mitybos planą įtraukti Omega 3 riebalų rūgštis. Tikrai svarbu į racioną įtraukti kokybišką riebią žuvį, kurioje gausu „gerųjų riebalų“ bei augalinės kilmės riebalų, esančių graikiškuose riešutuose ar linų sėmenų aliejuje. Jei nusprendėte Omega 3 gauti, vartojant papildus, tuomet reiktų rinktis tokius, kuriuose būtų pakankams kiekis Omega 3 riebiųjų rūgščių (ne mažiau 300 mg EPR ir DHR), kad į sudėtį įeitų ne tik pagrindinės EPR ir DHR, tačiau ir kitos žuvyje randamos Omega 3 riebalų rūgštys ir atkreipkite dėmesį į produkto švarumą ar žuvų taukai yra pakankamai gerai išvalyti nuo teršalų, kurių prikaupia žuvys. Dažniausiai Omega 3 papildai būna parduodami skystu pavidalu arba kapsulėse.
Omega 3 nauda mūsų organizmui ir gerai savijautai yra akivaizdi, todėl būtina į savo mitybos racioną įtraukti šiuos geruosius riebalus. Be to, tai vieni iš nedaugelio maisto papildų, kuriuos galima vartoti ištisus metus, tiek suaugusiesiems, tiek patiems mažiausiems. Rūpinkitės savo sveikata ir pamatysite akivaizdų sveikatos pagerėjimą, vartojant kokybiškus Omega 3 papildus.