Receptas iš baravykų: skanus ir aromatingas patiekalas rudens vakarams

Baravykai – tikras rudens miškų lobis, kurį vertina ne tik grybautojai, bet ir virtuvės mėgėjai. Jie pasižymi intensyviu, sodriu skoniu bei kvapu, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams.

Baravykų troškinys su grietinėle

Šis baravykų troškinys su grietinėle yra sotus, švelnaus skonio patiekalas, puikiai tinkantis rudeniui. Jį galite patiekti su bulvių koše, makaronais arba tiesiog valgyti su šviežia duona.

Ingredientai:

  • 500 g šviežių arba džiovintų baravykų
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 200 ml grietinėlės (35% riebumo)
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio arba šviežio čiobrelio šakelė
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži petražolių lapeliai (papuošimui)
Geriausi grybai
Baravykai

Paruošimas:

  1. Paruoškite grybus. Jei naudojate šviežius baravykus, juos kruopščiai nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jei naudojate džiovintus grybus, juos išmirkinkite šiltame vandenyje maždaug 30 minučių, kad suminkštėtų, o tada supjaustykite.
  2. Kepkite svogūnus ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir įpilkite šiek tiek aliejaus, kad sviestas nesudegtų. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas taps minkštas ir permatomas, o česnakas skleis malonų aromatą.
  3. Kepkite grybus. Pridėkite baravykus į keptuvę su svogūnais ir česnaku. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksinės spalvos ir išgarins perteklinį skystį. Tai gali užtrukti apie 10–15 minučių.
  4. Pridėkite prieskonius. Kai grybai bus iškepę, pridėkite čiobrelį, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  5. Supilkite grietinėlę. Sumažinkite ugnį ir į keptuvę supilkite grietinėlę. Troškinkite grybus su grietinėle dar apie 5 minutes, kol padažas sutirštės ir įgaus kreminės tekstūros. Nepamirškite maišyti, kad padažas nepriliptų prie keptuvės dugno.
  6. Patiekite. Baravykų troškinį galite patiekti iškart. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis, kurios suteiks patiekalui šviežumo ir papildomo skonio.

Patarimai:

  • Jei norite šiek tiek intensyvesnio skonio, į troškinį galite pridėti šlakelį baltojo vyno.
  • Norėdami švelnesnio padažo, galite naudoti mažiau riebią grietinėlę arba pieną.
  • Troškinys puikiai dera su bulvių koše, ryžiais arba makaronais.