Receptas: skrudintas moliūgas su medumi ir prieskoniais

Šis receptas – puikus būdas pasimėgauti švelnia moliūgo tekstūra ir išskirtiniu skoniu. Moliūgai ne tik maistingi, bet ir universalūs – juos galima panaudoti tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis moliūgas (apie 1-1,5 kg)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 1/2 šaukštelio maltos paprikos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1/4 šaukštelio maltų čili dribsnių (nebūtina, jei mėgstate aštriau)
  • Sauja moliūgų sėklų (pasirinktinai, skrudinti)
Moliūgo receptai

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite moliūgą:
    • Nulupkite moliūgą, pašalinkite sėklas ir supjaustykite jį maždaug 2-3 cm storio gabalėliais.
  2. Marinavimas:
    • Į dubenį sudėkite moliūgo gabalėlius, supilkite alyvuogių aliejų ir medų.
    • Įberkite cinamono, paprikos, druskos, pipirų ir, jei norite, čili dribsnių. Viską gerai išmaišykite, kad moliūgas tolygiai pasidengtų prieskoniais.
  3. Kepimas:
    • Paruoštus moliūgo gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    • Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol moliūgas taps minkštas ir gražiai apskrus.
  4. Papildomas skonis:
    • Jei norite papildomo traškumo, paskrudinkite moliūgo sėklas keptuvėje arba orkaitėje ir pabarstykite jomis jau iškeptą moliūgą.
  5. Patiekimas:
    • Skrudintą moliūgą galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos, žuvies arba kaip savarankišką vegetarišką patiekalą. Puikiai tiks su šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar kalendra.

Skanaus!

Šis paprastas ir greitas receptas leidžia moliūgui atsiskleisti visu savo skoniu, o medaus saldumas kartu su prieskoniais suteikia nepakartojamą derinį, tinkamą tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.