Žyma: magnis

Rabarbarai – sveika, skanu ir naudinga

rabarbarai_gabaliukai

Istorija byloja, kad rabarbarai pradėti auginti Kinijoje. Tai vienas seniausių vaistinių augalų, kurio naudą kinai žinojo prieš kelis tūkstančius metų. Jau tuomet šie augalai buvo naudojami virškinimui gerinti, tulžies ir kepenų ligoms gydyti. Dar vėliau rabarbarais imta gydyti mažakraujystę ir

Pažymėti: , , ,

Vartojant daugiau magnio, gali sumažėti rizika susirgti diabetu

grudai-javai-laukas

Su maistu gaunant pakankamai daug magnio, tai gali padėti apsisaugoti nuo diabeto, rodo JAV atliktas tyrimas. Žmonėms, kurie su maistu ar maisto papildais suvartodavo daugiausia magnio, tikimybė per dvidešimt metų susirgti diabetu buvo maždaug perpus mažesnė nei tiems, kas magnio

Pažymėti: ,

10 mitų apie kalcio vartojimą

milk-pieno-stikline

Lietuvoje yra susiformavusių įvairių mitų apie kalcio ir kitų mineralų poreikį, jų efektyvumą ar žalą mūsų organizmui. Šiame skyriuje mes paneigsime mitus, pateikdami konkrečius faktus bei įrodymus. 1. Kaulams stiprinti reikia rinktis tik gryną kalcį su vitaminu D. 2006m. gruodį

Pažymėti: , , , , ,

Magnis išsamiai

bread-duonos-riekes

Magnis yra gyvybiškai svarbus žmogaus organizmui. Tai mikroelementas, kuris aktyvina daugiau nei 300 fermentų veiklą, dalyvauja angliavandenių, lipidų, baltymų, energijos apykaitoje, šilumos reguliacijos procese, plintant nerviniam impulsui, palaikant raumenų dirglumą. Magnis svarbus taip pat kalcio ir vitamino C apykaitai. Mineralas

Pažymėti: , , ,
Top