Žyma: vitaminai

Žemės, lazdynų, migdolų ar graikinius riešutus lietuviai naudoja tiek įvairiems patiekalams ruošti, tiek užkandžiauti. Visi puikiai žinome jų teikiamą naudą – riešutuose gausu baltymų, mineralų, vitaminų, nesočiųjų riebalų rūgščių ir skaidulų, kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir padeda išvengti daugelio …

Bertoletijos: ir imunitetui, ir vyriškumui stiprinti Read More »

Pažymėti: , , , ,

Įpusėjus rudeniui ir artėjant žiemos sezonui, t.y. svyruojant oro temperatūrai, dažnai imame justi nuovargį, silpnumą, o dažnas suserga ir peršalimo ligomis. Pasak specialistų, orų permainos gali tapti tikru išbandymu mūsų organizmui. Ir nors imuniteto stiprinimu reikia rūpintis visus metus, šaltuoju …

Natūraliai stiprinti imunitetą padeda ne tik medus ir citrina Read More »

Pažymėti: , , , ,

Lietuvoje yra susiformavusių įvairių mitų apie kalcio ir kitų mineralų poreikį, jų efektyvumą ar žalą mūsų organizmui. Šiame skyriuje mes paneigsime mitus, pateikdami konkrečius faktus bei įrodymus. 1. Kaulams stiprinti reikia rinktis tik gryną kalcį su vitaminu D. 2006m. gruodį …

10 mitų apie kalcio vartojimą Read More »

Pažymėti: , , , , ,

Valgyti tik produktus, kuriuose gausu baltymų ir vitaminų. Atsisakyti riebalų ir angliavandenių. Maisto negalima gardinti padažais ir užpilais (pomidorų padažu, majonezu, aliejumi, grietine). Druskos vartojimą turėsite apriboti iki minimumo. Baltyminis ir vitamininis maistas valgomas atskirai. Dienos meniu: 8.00 – du virti kiaušiniai (baltymai); …

Vitaminų ir baltymų dieta Read More »

Pažymėti: , ,

Vitaminų nauda niekas neabejoja. Jų trūkstant susergama įvairiomis ligomis. Tačiau labai klysta manantieji, kad kuo daugiau vitaminų vartos, tuo sveikesni bus. Dozes nustatyti gali tik gydytojas, todėl nusprendus pastiprinti organizmą, būtina pasikonsultuoti su specialistu. Dauguma vitaminų gaunama iš maisto, kai kurie …

Vitaminai ir išgydo, ir susargdina Read More »

Pažymėti:

Pirmasis principas – nuosaikumas Tai pagrindinis sveikos mitybos principas. Svarbu žinoti, kad net ir būtina maisto medžiaga, jeigu jos vartojama per daug, gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Antrasis principas – įvairumas Su maistu būtina gauti apie 40 maisto medžiagų. Nė …

Sveikos mitybos pagrindai Read More »

Pažymėti: , , , , , , ,