Tapkite virtuvės šefu vos per 90 sekundžių: kasdien – po naują receptą jūsų namų restoranui

Mes visi kiekvieną dieną norime valgyti skaniai. O artėjant šaltajam periodui, ne vienas norėtume tą padaryti neiškėlę kojos iš namų. Nors imk ir susikurk namų restoraną! Naujoji TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ įrodys, kad geriausiais kulinarais savo namuose nesunkiai galime tapti kiekvienas. Ir, negana to, išmokti visų gudrybių vos per 90 sekundžių! Svarbiausia – kokybiškos prekės, kurias visas rasite vos vienoje parduotuvėje, ir vieno iš geriausių šalies profesionalų patarimai. Beliks tik pradėti gaminti, nes naujas receptas nuo spalio 7 d. jūsų lauks kiekvieną dieną.

Per 90 sekundžių

TV3 ir TV8 kanalų žiūrovai kiekvieną dieną išvys po naują, nesunkiai paruošiamą, sotų, ir tikru džiaugsmu akims tapsiantį patiekalą. O svarbiausia, kad receptą ir visus žingsnius, kaip jį pagaminti, pamatysite vos per… 90 sekundžių.

Ši laida taps ne tik puikiu greitų patarimų ir gudrybių virtuvėje rinkiniu, bet ir padės sutaupyti laiko – nuo produktų pasirinkimo iki galutinio patiekalo rezultato. Pamirškite receptus, kuriems ingredientų tenka ieškoti po kelias skirtingas parduotuves!

O kaip viso to pasiekti, žiūrovams išduos Justinas Kapkovičius – virtuvės šefas, vadovaujantis prabangiam sostinės restoranui „Telegrafas“. Šis restoranas garsėja akį traukiančiais, išskirtinio skonio patiekalais, tačiau Justinas neslepia – nors daugelis įsivaizduotų, kad panašiais patiekalais virtuvės šefai save lepina ir po darbų grįžę namo, tai toli gražu nėra tiesa.

Visa tai išvysime ir naujose laidose, kuriose Justinas kasdien pristatys vis kitą, kiekvieno įgūdžiams virtuvėje pritaikytą patiekalą.

„Gaminsime paprastai, tačiau su „cinkeliu“ – šiose laidose žiūrovų laukia paprasti receptai, kuriuose pagrindinį vaidmenį šoks švieži produktai, įvairios žuvys ir mėsos. Manau, kad su mano pagalba šiuos receptus pavyks pasigaminti ir tiems, kurie virtuvėje neturi jokios patirties. Receptai tikrai nebus sudėtingi, tik šiek tiek įdomesni. Tačiau svarbiausia, kad viskas bus iš tų produktų, kuriuos galime rasti viename prekybos tinkle. Pažadu, kad viskas bus paprasta!“ – sako prie laidos vairo stosiantis J. Kapkovičius.

Patarimai ir gudrybės, kaip pagaminti puikų patiekalą

Kiekvienas turime patiekalą, kuris mums kelia didžiausius sentimentus – leidžia atsidurti kitoje šalyje, sušildo širdį prisiminimais arba… nukelia į vaikystę. „Užtenka prisiminti keptą obuolį vaikystėje, kurio laukdamas sėdėdavau prie orkaitės“, – gražiausias vaikystės akimirkas prisimena ir J. Kapkovčius.

Visgi, anot virtuvės šefo, norint tokius stiprius maisto sukeltus jausmus išgyventi ir savo virtuvėje, dažnai svarbus ne pats patiekalas, o… švieži ir kokybiški jam naudojami produktai.

„Aš esu šefas, kuris mėgsta gaminti su gerais produktais. Tad, jei keliauju į prekybos centrą, kiekvieną produktą atsirenku pats. O jei turėsite gerus produktus, gausite ir gera rezultatą. Tai – pagrindinė taisyklė“, – savo paslaptimis dalijasi jis.

Daugiau laiko maisto gamybai skyrę per pandemiją, kai leidome laiką namuose, šiandien ne vienas iš mūsų ir vėl pasidavėme nuolatiniam bėgimui. Visgi nepelnytai užmirštame, koks vertingas gali būti laikas, kurį skiriame sau. Tada, kai trumpam atidedame visus darbus, ir leidžiame sau mėgautis ramybe bei šiluma, užplūstančia savo namų virtuvėje.

O geriausiai tą išduodantis skonis, anot J. Kapkovičiaus, yra vieno puodo patiekalai. „Sudėjus viską į vieną puodą, ir jį palikus 6-8 valandoms, galų gale turėsite nuostabų rezultatą, kuriuo dalintis galės visa šeima ar draugų kompanija. Užtenka tik pagalvoti, ką į tokį puodą įdėti, kuo užpilti, ir, gale dienos, turėsite skanų patiekalą“, – primena jis.

Dar vienas svarbus geriausių patiekalų komponentas, anot J. Kapkovičiaus, yra prieskonių lentyna, kurią lietuviai neretai užmiršta.

„Prieskonių gausa namuose leidžia paįvairinti galutinį patiekalo variantą. Juk, jei žuvį pamarinuosite vienais prieskoniais, ji turės vieną atspalvį, o jei, pavyzdžiui, pasirinksite rytietiškus prieskonius, patiekalas gali nukelti jau į visi kitą virtuvę. Prieskonių ir pagardų gausa tikrai leidžia pakeisti patiekalų skonius. Nesvarbu, ką turėsite savo virtuvėje – ar žuvį, ar bulves – skirtingi prieskoniai leis išgauti skirtingas įprastų patiekalų versijas“, – sako jis.

Visa tiesa apie virtuvės šefus: ką jie valgo namuose?

Nepaisant to, kad turėjo patirties įvairiausiose šalyse ir skirtingiausiuose restoranuose, J. Kapkovičius prie televizijos laidos vairo stos pirmą kartą.

„Iššūkius gyvenime tikrai mėgstu. Be jų man – nuobodu. Todėl kiekvieną dieną stengiuosi susikurti kažką įdomesnio. Vienas iš tokių pavyzdžių dabar bus televizija“, – sako jis.

Tiesa, jau kurį laiką J. Kapkovičius dalyvauja ir Tvarumo maisto akademijoje, ruošiančioje medžiagą virėjų mokykloms. Ir nors tai – papildoma jo veikla, virtuvės šefas įsitikinęs, kad tai ganėtinai artima tam, ką žiūrovai jau netrukus išvys ir savo ekranuose.

O ką virtuvės šefas pats gaminasi namuose? Daugelis nustebtų, tačiau, pasirodo, namuose jis taip pat renkasi paprastą, daugelio iš mūsų pamiltą maistą.

„Namuose valgau paprastą maistą – nuo kotletų iki troškinių. O kartais, nemeluosiu, tenka suvalgyti ir tiesiog karštą sumuštinį. Patiekalai tikrai yra labai paprasti. Žinoma, atvažiavus svečiams ar susirinkus draugams, virtuvėje tenka paplušėti – stengiuosi parodyti, ką gali virtuvės šefas“, – šypsosi jis.