9 maisto produktai, deginantys riebalus
Ar norite valgydami patirti daugiau malonumo? Šie maisto produktai padaro jums dvigubą paslaugą: degina riebalus ir kartu suteikia daugiau energijos, tai reškia, kad jūs vartosite mažiau kalorijų.
Kiaušinis ne tik vienas iš sveikos mitybos produktų, tačiau jame gausu baltymų, kurie yra lengvai skaidomi ir virškinami. Valgykite kiaušinius pusryčiams; jie sumažins jūsų apetitą taip, kad per įprastą poilsio dieną suvartosite 330 kalorijų mažiau negu paprastai.
Vienintelė priežastis jam „pasiduoti“, kad šiek tiek juodojo šokolado kito valgymo metu priverčia mus suvalgyti mažiau maisto, remiantis Kopenhagos Universiteto moksliniais tyrinėjimais. Kodėl? Šokolade esantys junginai sulėtina virškinimą ir užtikrina sotumo jausmą ilgesniam laikui. Mažas gabalėlis šokolado (pavyzdžiui vizitinės kortelės dydžio gabaliukas) taip pat gali sutramdyti jūsų potraukį sūriam, saldžiam ir riebiam maistui.
Atsisakykite migdolų! Žemės riešutuose esančios riebalų rūgštys skatina sotumo hormonus ir priverčia jus jaustis gerai. Šios riebalų rūgštys puikiai skaido riebalus, esančius pilvo ertmėje.
Nusipirkite šviežaus ožkos arba fetos sūrio ir gausite puikią dozę konjuguotos linoleino rūgšties (angl. CLA), kuri palaiko sotumo jausmą ir sudegina daugiau riebalų. Sūriai, gauti iš žole besimaitinančių gyvulių, turi didžiausią CLA kiekį, taigi rinkitės produktus, paženklintus etikete, kad gyvulys maitinosi žole.
Daugelis iš mūsų mano, kad pienas- tai vaikų žaidimai, tačiau jis gali pasigirti nauda augimui. Pieno baltymai (išrūgos ir kazeinas) priverčia jus jaustis daug geriau, negu gaiviųjų gėrimų sudedamosios dalys. CLA piene taip pat kovoja su riebalais.
Apelsinas- vaisius, kuris bene greičiausiai „dingsta“ iš vaisių dubenėlio. Australų sudarytame maisto produktų reitinge pagal sotumo jausmą (iš viso jų 38) apelsinai užima aukščiausią vietą. Apelsinų skaidulos kovoja su riebalais: žmonės, kurie valgo daugiau skaidulų, kaupia žymiai mažesnius riebalų sluoksnius.
Žmonės, kurie kasdien išgeria keturis puodelius žaliosios arbatos, per aštuonias savaites atsikrato daugiau negu trijų kilogramų!- rašo žurnalas American Journal of Clinical Nutrition. Junginiai ir ekstraktai, esantys žaliojoje arbatoje, po gurkšnojimo laikinai pagreitina medžiagų apykaitą. Kad prailgintumėte vartojimo laiką, arbatą laikykite šaldytuve.
Kapsicinas, komponentas, suteikiantis jiems aštumo, įkaitina kūną, kuris priverčia jus tirpdyti kalorijas. Jo galite gauti valgant žalius, virtus, džiovintus pipirus, sako Lakatos Shames.„Naudokite aštraus padažo ant mėsos, sriubos, kiaušinių tiek, kiek įmanoma.“
Tavo kūnas sudegina dvigubai daugiau kalorijų, skaidydamas sveikus maisto produktus (kuriuose gausu skaidulų, ypač avižinius dribsnius ar ruduosius ryžius) negu perdirbtus produktus.