Maisto produktų lentelė. Kur daugiausia cholesterolio?
Kenkia „blogasis“ cholesterolis
Cholesterolis dažnai yra įvardijamas sveikatos „baubu”, tačiau iš tiesų šis riebalas (lipidas) organizmui reikalingas kaip vanduo, baltymai, angliavandeniai. Norint žinoti tikslią situaciją reikia atlikti išsamius cholesterolio tyrimus. Paprastas choleterolio tyrimas gali suklaidinti.Cholesterolio koncentraciją kraujyje mažina fizinis aktyvumas ir augaliniuose aliejuose bei jūros žuvyse esančios nesočiosios riebalų rūgštys.
Šiais laikais cholesterolio kiekį organizme galima kontroliuoti ir gyventi be cholesterolio baimės.
Lentelėje pateikiami maisto produktų pavadinimai turintys daugiausiai cholesterolio mažėjimo tvarka.
Pavadinimas | Cholesterolio | |
---|---|---|
1. | Smegenys kiaulių | 2500.00 mg |
2. | Kiaušinių milteliai | 1900.00 mg |
3. | Kiaušinių trynys | 1636.00 mg |
4. | Ikrai, raudonieji ir juodieji | 588.00 mg |
5. | Kiaušiniai | 438.00 mg |
6. | Viščiukų kepenėles | 380.00 mg |
7. | Kepenys kiaulių | 340.00 mg |
8. | Jaučių kepenys | 300.00 mg |
9. | Veršių kepenys | 300.00 mg |
10. | Sviestas, 82,5% riebumo | 250.00 mg |
11. | Sviestas, 72 % riebumo | 220.00 mg |
12. | Viščiukų širdys | 170.00 mg |
13. | Ungurys | 164.00 mg |
14. | Krevetė | 152.00 mg |
15. | Ungurys, rūkytas | 140.00 mg |
16. | Viščiukų oda | 135.00 mg |
17. | Viščiukų skrandeliai | 130.00 mg |
18. | Grietinėlės milteliai | 130.00 mg |
19. | Kauno saliamis, parūkyas | 124.00 mg |
20. | Grietinėlė, 35% riebumo | 109.00 mg |
21. | Grietinė, 30% riebumo | 106.00 mg |
22. | Dešra “Lietuviška”, rūkyta | 105.00 mg |
23. | Antiena | 105.00 mg |
24. | Liežuviai kiaulių | 101.00 mg |
25. | Sūris “Šėtos” | 100.00 mg |
26. | Sūris “Nemunas” | 100.00 mg |
27. | Jautienos mentė, vienarūšė | 100.00 mg |
28. | Majonezas “Provansal” | 100.00 mg |
29. | Lašiniai | 99.00 mg |
30. | Nenugriebto pieno milteliai | 97.00 mg |
31. | Kondensuotas pienas be cukraus | 97.00 mg |
32. | Daktariška dešra | 97.00 mg |
33. | Žarnos kiaulių | 95.00 mg |
34. | Dešra “Servelatas”, rūkytas | 92.00 mg |
35. | Sūris “Emmental” | 92.00 mg |
36. | Varškės sūris, 22 % riebumo | 90.00 mg |
37. | Lašiniai, rūkyti | 90.00 mg |
38. | Taukai, lydyti kiauliniai | 90.00 mg |
39. | Viščiukų šlaunelės be odos | 84.00 mg |
40. | Viščiukų šlaunelės | 84.00 mg |
41. | Krakmolas, bulvių | 83.40 mg |
42. | Grietinė 25% riebumo | 81.50 mg |
43. | Kalakuytų šlaunelės be odos | 81.00 mg |
44. | Viščiukai | 81.00 mg |
45. | Kalakutų šlaunelės | 81.00 mg |
46. | Vištiena | 81.00 mg |
47. | Jaučių liežuviai | 80.00 mg |
48. | Jautiena. II rūš. | 80.00 mg |
49. | Kiaulienos mentė | 80.00 mg |
50. | jautienos nugarinė, I rūš. | 80.00 mg |
51. | Sūris “Parmesan” | 79.00 mg |
52. | Elniena, kumpis | 78.00 mg |
53. | Aviena | 78.00 mg |
54. | Stirniena, kumpis | 78.00 mg |
55. | Avienos kumpis | 78.00 mg |
56. | Viščiukų sparneliai | 77.00 mg |
57. | Dešra “Servelatas”, virtas – rūkytas | 76.00 mg |
58. | Skumbrė, konservuota pomidorų padaže | 75.00 mg |
59. | Kiauliena riebi (šoninė) | 75.00 mg |
60. | Sūris “Camembert” | 73.00 mg |
61. | Žąsų krūtinėles | 72.00 mg |
62. | Žąsiena | 72.00 mg |
63. | Silkė, Atlanto, marinuota | 71.00 mg |
64. | Faršas kiaulienos | 71.00 mg |
65. | Lašiša | 70.00 mg |
66. | Tunas | 70.00 mg |
67. | Karpis | 70.00 mg |
68. | Upėtakis, vaivorykštinis | 70.00 mg |
69. | Jautienos kumpis, I rūš. | 70.00 mg |
70. | Silkė, Atlanto, sūdyta | 70.00 mg |
71. | Kiaulienos nugarinė su kaulu | 69.00 mg |
72. | Kiauliena, pusriebė | 68.00 mg |
73. | Kiaulienos sprandinė | 66.00 mg |
74. | Kalakutų krūtinėlės be odos | 65.00 mg |
75. | Triušiena | 65.00 mg |
76. | Veršienos nugarinė | 62.00 mg |
77. | Skumbrė | 62.00 mg |
78. | Kiaulių kojos | 60.00 mg |
79. | Plekšnė | 60.00 mg |
80. | Sterkas | 60.00 mg |
81. | Varškė, 18% riebumo | 60.00 mg |
82. | Viščiukų krūtinėlės be odos | 59.00 mg |
83. | Lydeka | 59.00 mg |
84. | Jautienos filė, aukšč. rūš. | 59.00 mg |
85. | Dešra “Panerio” | 58.00 mg |
86. | Dešrelės “Pieniškos” | 58.00 mg |
87. | Kiauliena neriebi | 57.00 mg |
88. | Grietinėlė, 20% riebumo | 56.00 mg |
89. | Upėtakis, margasis | 56.00 mg |
90. | Kalakutiena | 55.00 mg |
91. | Varškės sūris, 13 % riebumo | 53.00 mg |
92. | Kiaulienos sardelės | 53.00 mg |
93. | Šprotai aliejuje | 52.00 mg |
94. | Plombyras, 15% riebumo | 50.00 mg |
95. | Otas | 50.00 mg |
96. | Margarinas “Hushals Eve” | 50.00 mg |
97. | Moliuskas | 50.00 mg |
98. | Lydeka, jūrų | 50.00 mg |
99. | Menkės filė | 50.00 mg |
100. | Menkė | 43.00 mg |