Suprastėjo akių rega?

Mėlynių uogos gerina regėjimą tamsoje

Pasak mokslininkų, mėlynės teigiamai veikia akių kraujotaką, lėtina kataraktos ir tinklainės degeneracijos vystymąsi.
Šiose uogose esantys bioflavonoidai padeda atsinaujinti rodopsinui, kuris įtakoja regėjimą tamsoje ir prieblandoje. Jeigu jūs prastai matote tamsiuoju paros metu, rekomenduojame vartoti mėlynes arba preparatus, kurių sudėtyje yra mėlynių ekstrakto.

melynesLiuteinas apsaugo akies geltojąją dėmę

Liuteinas yra riebaluose tirpstantis biologiškai aktyvus pigmentas, sintetinamas augaluose. Šis karatenoidas kaupiasi akies tinklainės geltonojoje dėmėje (macula lutea), kurios dėka matome aiškų vaizdą. Liuteinas svarbus mūsų akims, nes saugo geltonąją dėmę nuo degeneracijos ir žalingo ultravioletinių spindulių poveikio, gerina akių kraujotaką, veikia kaip antioksidantas. Liuteinas organizme negaminamas, todėl jis turi būti gaunamas su maistu. Daugiausia liuteino yra špinatuose, kopūstuose, žirniuose, brokuoliuose, kiviuose. Visiems, kurie nemėgsta daržovių, būtina vartoti liuteino papildomai, nes su amžiumi liuteino kiekis organizme ima mažėti.

Vitaminai C ir E – veiksmingi antioksidantai

Dėl pavojingų saulės spindulių, aplinkos taršos, dažno televizoriaus žiūrėjimo, nuolatinio darbo su kompiuteriu ir kitų neigiamų aplinkos faktorių organizme atsiranda laisvieji radikalai, kurie gali pažeisti regėjimą. Vitaminai C ir E yra veiksmingi antioksidantai, padedantys apsaugoti akis nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Norint išsaugoti sveikas akis, patariame su maistu gauti kuo daugiau vitaminų C ir E. Vitamino C gausu citrinose, apelsinuose, greipfruktuose, svogūnuose. Vitamino E randama aliejuje ir grūdinėse kultūrose. Jeigu jūs retai vartojate vaisius, daržoves ir grūdines kultūras, patariame įsigyti maisto papildų, į kurių sudėtį įeina vitaminai C ir E.