Avokadas grožiui ir sveikatai

avokadas
Avokade yra manoheptuliozės, kuri “maitina” smegenų lasteles bei stimuliuoja darbingumą ir žvalumą.
Vaisiuje gausu aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir angliavandenių.
Minkštime susikaupia 15-35% riebalų (labai kokybiškų aliejų), todėl tai idealus maistas nevartojantiems gyvulinės kilmės riebalų.
Minkštime yra 1,5-2,1% gerai  įsisavinamų baltymų, mineralinių medžiagų, vario (jis būtinas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai).
Avokade gausu vitaminų C, E, D, K, B1, B2, B6, biotino, karotino.
Vaisiuose gausu lecitino, kuris reguliuja medžiagų apykaitą, aktyvina smegenų ląstelių veiklą, valo kraujagyslių sieneles, saugo kepenis nuo riebalų kaupimosi.
Avokadai kaip ir kiti subtropiniai vaisiai nelaikomi šaldytuve.
Naudojami gerai prinokę (kai paspaudus pirštu atsiranda įdubimas), įprastai parduotuvėje įsigytus vaisius reikia panokinti, o prinokusius iškart sunaudoti.
Avokado vaisiai kaloringi 100 g turi 224 kcal, tačiau juose esančios veikliosios medžiagos gerina skrandžio rūgšties sekreciją ir baltymų virškinimą.
Avokadų „kaukė“ kovoja su smulkiom raukšlėm, puikiai drėkina odą.
Būkim gražūs ir sveiki, praturtinkim savo mitybos racioną avokadais ir rūpinkimės sveika gyvensena!!!