Supermaistas: 10 geriausių produktų sveikai dietai

Sveika ir subalansuota mityba yra vienas iš būdų, norint palaikyti savo ar savo šeimos narių sveikatą ir gerovę. Reikia pasistengti, kad jūsų organizmas gautų kuo daugiau reikalingų maistinių medžiagų. Kaip tai pasiekti? Ar girdėjote, kas tai yra supermaistas?

Pabandykime pasižiūrėti, kas gi tai yra. Supermaistas yra maistinėmis medžiagomis turtingas maistas, kuris, kaip įrodyta, turi teigiamą poveikį sveikatai. Šiame straipsnyje aptarsime 10 geriausių sveikos mitybos supermaisto produktų.

mėlynių uogos

Mėlynės

Šiose uogose yra gausu antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Mėlynėse taip pat yra daug vitamino C, kalio ir skaidulų. Mėlynės sumažina riziką susirgti širdies ligomis, turi antiuždegiminių savybių.

Lašiša

Lašiša yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurios, mažina uždegimą, tad padeda esant artritui, gerina širdies sveikatą, gali pagerinti atmintį, taip pat ir nuotaiką. Lašišose yra mononesočiųjų riebalų, kurie mažina cholesterolį kraujyje. Tai taip pat yra puikus baltymų šaltinis.

Špinatai

Špinatai yra žalios lapinės daržovės, kuriose yra daug vitaminų A, C ir K, taip pat folio rūgšties ir geležies. Tai yra geras antioksidantų ir priešuždegiminių junginių šaltinis. Įtraukus į savo mitybos racioną špinatus, galima pagerinti akių sveikatą, padėti išvengti širdies ligų ir vėžio.

Kynva

Kvinoja ar Kynva tai mažytės, daug baltymų turinčios sėklytės. Kynvoje yra visos devynios aminorūgštys, kurių mūsų organizmas negali pasigaminti pats. Kvinoja natūraliai yra be gluteino. Tai taip pat yra geras geležies, magnio ir fosforo šaltinis. Tai yra gera alternatyva ryžiams ar kuskusui.

Graikiškas jogurtas

Graikiškas jogurtas yra geras baltymų ir kalcio šaltinis, jame yra probiotikų, kurie skatina sveiką žarnyno veiklą. Jame taip pat yra mažai cukraus ir riebalų. Skaitoma, kad yra susijęs su vėžio prevencija, taip pat stimuliuoja imuninę sistemą.

Riešutai

Riešutuose, tokiuose kaip migdolai, graikiniai riešutai ir pekano riešutai, yra daug sveikų riebalų, baltymų ir skaidulų. Juose taip pat yra antioksidantų ir priešuždegiminių junginių.

Čija sėklos

Čija ar Chia sėklose yra daug skaidulų, baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių. Juose taip pat yra antioksidantų ir mineralų, tokių kaip kalcis ir geležis.

Avokadai

Avokadai yra daug mononesočiųjų riebalų, skaidulų, vitamino E, folio rūgšties šaltinis. Juose taip pat yra antioksidantų ir priešuždegiminių junginių. Taip pat yra daug naudingų mineralų, įskaitant geležį, varį ir kalį.

Ciberžolė

Ciberžolė yra prieskonis, turintis daug antioksidantų ir priešuždegiminių junginių. Taip pat buvo įrodyta, kad prieskonis turi teigiamą poveikį smegenų sveikatai ir yra naudingas širdies sveikatai.

Juodasis šokoladas

Juodajame šokolade yra daug antioksidantų ir flavonoidų, kurie, kaip įrodyta, teigiamai veikia širdies sveikatą. Tai taip pat yra geras magnio ir geležies šaltinis.

Šių supermaisto produktų įtraukimas į savo mitybą yra puikus būdas užtikrinti, kad gausite daugelį būtinų maistinių medžiagų, kurių reikia jūsų kūnui. Savo racioną papildę įvairiais supermaisto produktais, pasitarnausite savo sveikatai. Nepamirškite, kad sveika mityba yra susijusi su pusiausvyra ir saiku.