Onkologinės ligos – tikra mūsų amžiaus rykštė. Joms gydyti pasitelkiamas visas arsenalas cheminių vaistų. Tačiau savo sergančiam organizmui galime labai palengvinti jei tinkamai maitinsimės. Pavyzdžiui, krūties ir kiaušidžių vėžio rizika sumažėja nuolat vartojant kopūstų. Šiose daržovėse yra specifinių medžiagų, kurios …

Sveika mityba prieš vėžį Skaityti daugiau ›

Skubėdami į darbą ar mokyklą dažniau renkamės greitai pagaminamus pusryčius dažnai nekreipdami dėmesio į sveiką mityba. Ne taip retai mūsų akis užkliūva už sausų pusryčių, kuriuos galime valgyti su pienu, kefyru, jogurtu, grūdėta varške bei sultimis, paskaninti riešutais, razinomis, šokolado …

Apie sausus pusryčius Skaityti daugiau ›

Varškė – vienas iš seniausių rūgusio pieno produktų: ją valgyti pradėjo anksčiau negu sviestą ir sūrį. Anksčiau daugelyje kalbų „varškė“ ir „sūris“ reiškė tą patį. Dabar šių žodžių reikšmės aiškiai apibrėžtos. Varškėje kaip ir kituose pieno produktuose yra daug kalcio, …

Varškė ir sveika mityba Skaityti daugiau ›